Android telefonu Rootlamak ne demektir?
Android işletim sistemine haiz aygıt kullanıcıları telefonlarına root atmak isteyebilmektedir. Cihaza root atmak isteyen kişiler iyi mi root atılacağını araştırmaya başladılar. Android işletim sistemli cihazlara root atılması halinde sistem dosyalarının eklenmesi ya da bazı değişikliklerin yapılması şeklinde uygulamalara erişim sağlanabilmektedir.
Android telefonu Rootlamak ne demektir?
Android telefonu rootlayarak cihazda yüklü uygulamaların, yapılandırmaların ve kullananların erişim sağlayamadığı ayrıcalıkların çalıştırılması sağlanabilir.
Root süreciyle sistem dosyaları değiştirilip silinmesiyle evvelinde yüklenen dosyalar kaldırılabilir ya da tehlikeli işlemler önlenebilir. Root öncesinde kullanıcı onayı istenir ve akabinde süper kullanıcı uygulamasıyla cihazdaki mevcut işletim sistemi kaldırılır ya da değiştirilebilir.
Android telefona nasıl root atılır?
Android telefona root atabilmek için;
Ayarlar menüsüne girin,
‘’Aygıt Hakkında’’ sekmesine dokunun,
Bölümde bulunan yapım numarasına tıklayın,
Aygıt geliştirme için birkaç kez tıklanması gerektiği uyarısını dikkate alın,
Geliştirici seçeneklerini aktifleştirdikten sonrasında ‘’Geliştirici Seçenekleri’’ menüsüne girin,
Menüden USB hata ayıklama moduyla root işlemini tamamlayın.
Android telefon root başlama işlemi nasıl yapılır?
USB ayıklama modunu aktifleştirdikten sonrasında Android cihazda Root işlemi adım atar. Bunun için bilgisayarda parasız indirebileceğiniz Root uygulamalarından Kingo Android Root indirilerek rootlama başlayabilir. Android cihazlarda root işlemini başlatabilmek için uygulama kullanmanız gerekiyor. Root başladıktan sonrasında problem oluşması halinde cihazınızdaki detayları ikinci cihaza senkronize ederek koruma sağlanabilir. Bu yüzden cihazınızı Rootlamadan ilkin ne olursa olsun Kingo Android Root uygulamasını indirin.
Kingo Android Root nedir?
Kingo Android Root, Android işletim sistemli aleti geliştirip kişiselleştirebilmek şeklinde işlemlere izin verir. USB bağlantısıyla cihazınızda kullanabileceğiniz uygulamayla root işlemi sonrasında bilgisayarla bağlantı kesilir ve otomatikman kapanır.
Cihazın kişiselleştirilmesini kolaylaştırabilmek için en önem verilen işlemlerden birisi Root’tur. Cep telefonunu rootlayan bir kullanıcı cihazında bulunan ve önceden kullanma hakkı olmayan özellikleri de kullanmaya başlayabilir. Aygıt performansı öncesine bakılırsa gelişen Root sürecinde istenmeyen uygulamaların kullanımı durdurulabilir.
Android cihaza Root işleminin yararları nedir?
Android akıllı telefonunuza root atma işleminin bazı yararları bulunmaktadır. Rootlu aygılarda telefon ve tablet görünümü denetim edilebilir. Süper Kullanıcı ile aygıt sistem dosyalarına erişim sağlanabildiğinden kodlama uzmanlığı seviyesi özelleştirilebiliyor. Pil simgesi rengi, çizim animasyonu ve önceden oldukça fazla görselin değiştirilmesini elde eden temalar mümkün hale gelir. Çekirdak kontrolü sağlanarak CPU hız aşımına izin verilebilir.
Uygulama yedeklemeleri, yüklenmesi ya da toplu düzenlemesi şeklinde cihazınızda kurulu Bloatware’in kaldırılması da tam uygulama kontrolü vermektedir. Cihazınızı şekillendirecek ROM’lar kullanılabilir, cihazın performans, ses ayarı ve bellek şeklinde denetim edilemeyen ayarlara erişim sağlanabilir.